Blog Hakkımızda Pinterest Facebook Twitter RSS

29 Nis 2015

YotaPhone 2


Rusya'dan telefona inovatif bir yaklaşım; YotaPhone 2!

Önden bakıldığında standart bir akıllı telefon gibi görünen YotaPhone'u diğer akıllı telefonlardan ayıran en büyük özeliği arka yüzeyi. 4,7 inch büyüklüğünde e-ink ekran kullanılan arka yüzeyi ile YotaPhone telefonun ön ekranına ihtiyaç duymadan, daha düşük enerji tüketimi sunarak telefonun işlevlerini yerine getirmesine olanak sağlıyor. Yazımızın devamında bu ürünün detaylarına bakıyor olacağız.

Ön tarafındaki Gorilla Glass 3 ile desteklenen 5 inch AMOLED ekranı ile de fullHD çözünürlük sağladığını belirtmekte fayda var. Ayrıca 2 GB RAM ve 32 GB dahili hafıza sunan YotaPhone2'nin arkadaki e-ink ekranın ve YotaEnergy modunun kullanımı ile şarjının 2 güne kadar dayanabildiği de belirtilmiş. Android 4.4 Kitkat ile gelen cihazda 4 çekirdekli Snapdragon 2,2 GHz işlemci kullanılmış.

Gün ışığında pek çok ekranın sınıfta kaldığı günümüz telefonlarında e-ink ekranlı YotaPhone2 bir fark yaratıyor. Biraz pahalı sayılabilecek bir fiyatla (Rusya'da yaklaşık 40000 Ruble - 775 USD) satışa sunulacak olsa da YotaPhone 2 e-ink ekranının hatırına tavsiyelerimiz arasında.