Blog Hakkımızda Pinterest Facebook Twitter RSS

11 Oca 2016

Xiaomi'nin Uygun Fiyatlı Yüksek Performanslı Yeni Telefonu: Redmi 3


Xiaomi piyasanın ihtiyaçlarını yaklaşık 100 dolara karşılayacak yeni bir telefon çıkarıyor ve rekabet kızışıyor! Redmi 3. Çin'deki adıyla Hongmi 3


Çin'in en hızlı büyüyen teknoloji firmalarından biri olan Xiaomi, yeni bütçe dostu telefonu Redmi 3'ü piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Cihazı piyasada öne çıkaran özelliklerden belki de en önemlidi, 4100 mAh kapasiteli pili. Tümüyle metal gövdesiyle de şık bir görünüm kazanan telefon, çok satanlar listesine girmeye şimdiden aday. Gelin telefonun detaylarını birlikte inceleyelim.


Tasarım

144 gram ağırlığında ve 8,5mm inceliğinde olan telefon, 5 inch büyüklüğünde 720p çözünürlüklü bir ekran ile geliyor. Firmanın Mi4i modeli ile benzer tasarım özellikleri taşımakta. Kamerasının yve hoparlör çıkışının yerleşimi ile Mi4i'yi andıran telefon, sırt kısmı gravürlü tamamı metal gövde ile fark yaratıyor. 

Performans

2 GB RAM ve 16 GB dahili hafıza ile piyasaya sunulacak olan telefonun kalbinde Snapdragon 616 chipsetli sekiz çekirdekli işlemci bulunuyor. 128 GB'a kadar microSD kart desteği sağlayan modelde hafıza sorunu yaşanacak gibi görünmüyor. Donanımı incelediğimizde günlük işlemlerin altından oldukça rahat kalkacağını söylemek mümkün.

Kamera

13 MP arka kamera ile gelen telefonda 5 MP ön kamera bulunuyor, ki piyasadaki üst seviye modellerde görmeye alıştığımız bu özellikleri 100 Dolar seviyesindeki bir modelde görüyor olmak sevindirici. Kamera performansını cihazı incelemeden söylemek doğru olmaz, ancak önceki Redmi deneyimlerimize dayanarak bu kameranın sizi üzmeyeceğini söyleyebiliriz. Bu arada unutmadan söyleyelim her iki kamera da 1080p video kaydı yapabiliyor.


Hatırlatmakta fayda var, Türkiye cep telefonu piyasasına resmi distribütörler vasıtası ile henüz giremeyen bu (ve benzeri) telefonları, gümrük vergisi ve antrepo kiraları nedeniyle yurt dışından kargo ile getirmek çok makul değil. Telefonun elinize ulaşamama ihtimali var. Bu nedenle en güvenli yol yut dışına çıkan tanıdıklarınıza sipariş etmek gibi görünüyor.